INGREDIENSER kalkun oppskrift:
, 1 stk kalkun , godkjenne . 5 kg
Smeltet smør tilsatt salt og pepper
Fyll:(kalkun oppskrift)
, 200 g ferske brødsmuler
, 100 g tørkede aprikoser
, 100 g selleri ( selleri )
, 1 stk løk
, ½ pot frisk timian
, 150 g smeltet smør
, 1 ts salt
, En sin pepper
godkjenne . 3 stk egg
SAUS :
Fed og nakke fra Tyrkia
, 2 ss smør
, 2 stk løk
, 4 stk stilk selleri ( selleri )
, 1 stk gulrot
, 10 PCer hel hvit pepper
, 1 liter kyllingbuljong ( utvannet)
Forenlig med litt maismel blandet med et KALDT VANN kalkun oppskrift
Smak til med SHERRY EL . Appelsinjuice / eplejuice
Bakte rotgrønnsaker og løk :
, 300 g gulrot
, 300 g persille
, eksempelvis pastinakk
, eksempelvis kålrot
, 4 stk rødløk
godkjenne . 100 g smør
Saft av ½ sitron eller appelsin biter
SALT OG PEPPER
GOLDEN potetmos :
, 1 ½ kg potet
, ¾ kg søtpotet
godkjenne . 4 kopper melk
godkjenne . 75 g smør
SALT OG PEPPER
ET. NOEN bisamrotte
Rosenkål med ristede mandler:
, 1 kg rosenkål
ET. litt smør
godkjenne . 1 kopp mandelflakene
Varm ovnen til 180 ° C.
kalkun oppskrift :
1. Fjern posen med innmatkalkun kalkun oppskrift hellstrøm . Skyll i kaldt vann og tørk grundig . Hakk løk , selleri og gulrot . Brown alt smøret i en panne . Legg pepperkorn , vann og buljong terninger . Dekk til og la det småkoke i ca en time.
2 Smuldre snubler i blender. Finhakk aprikos, selleri , løk og timian . Bland alt godt sammen . Har ingen ting i en smurt ildfast form . Du kan enten steke ting ingen på forhånd , og deretter varme den opp igjen, eller du kan steke kalkun med de siste 40 minuttene av steketiden.
3 Brush kalkun med smeltet smør tilsatt salt og pepper . Place kalkun på rack i langpanne. Hell en kopp vann i bunnen av kjelen. Steke kalkun på nederste hylle godkjenne . 2 1/2 timer . Pensle kalkunen med jevne mellomrom underveis.
For å kontrollere at kalkunen er ferdig bakt , setter en kniv spissen inn mellom lår og bryst . Kjøttsaften som renner ut skal være klar, ikke rød . kalkun oppskrift La kalkunen hvile på benken i opptil 1 /2 time før du skjærer.
4 Rengjøring kalkun oppskrift rotgrønnsaker og skjær dem i finger - tykke strimler. Del løken i båter. Legg grønnsakene i en ildfast form .kalkun oppskrift Bland inn smør , sitron eller appelsin juice , sukker , salt og pepper . Når kalkunen er fjernet fra ovnen og satt til "hvile " før skjæring, øke ovnen på 250 ° C.kalkun oppskrift hellstrøm Stek grønnsakene i opptil en halv time.
5 Sail makt og hell den tilbake i en ren kjele . Rør inn litt jevning, til sausen er tynn halvparten . Smake godt , etter ønske.Rør anstrengt kjøttkraft fra kalkun pan inn i sausen . Hvis sausen for tynn, tyknet det med en liten bit mer jevning.
6 Skrell potetene og kalkun oppskrift skjær dem i litt store biter. Kok dem møre. Hell det kokende vannet og la potetene damp godt . kalkun oppskriftVarm melken. Mos potetene med en potet mose , ofte direkte i kjelen . Mosen kan være litt røff hvis du ønsker det . Spec mos med varm melk og smør , litt etter litt under omrøring. Pass på at mosen ikke vil holde seg til bunnen av kjelen . Smak pureen til med salt, pepper og eventuelt litt muskat . Potetmos kan eventuelt lages flere timer i forveien ( ikke dagen før!) Og varmes forsiktig før servering .
Søtpoteter og mos fin farge og smak , men kan utelates. Mandelpoteter gir også god mos , de har også kort koketid kalkun oppskrift .